top of page

Roštilj marinade s vinom – garantirano impresioniraju goste


Praznik rada omiljeni nam je izgovor za pripremu roštilja. Ako vam je dosadila klasična marinada ili želite impresionirati goste, začinite meso vinom. Donosimo recepte za jednostavne marinade s bijelim i crnim vinom za najsočnije komade mesa koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.


Za marinadu 1kg pilećih prsa potrebno je:

½ šalice bijelog vina

2 žlice maslinovog ulja

2 žličice vinskog octa

1 žlica limunovog soka

3 češnja češnjaka (zdrobljena)

2 žličice sušenog peršinovog lista

1 žličica sušenog ružmarina

¼ žličice sušenog origana

1 žličica sušenog bosiljka

¼ žličice chillija

Sol i papar po želji


Za marinadu 1kg crvenog mesa potrebno je:

2 šalice crnog vina

1,5 šalica maslinovog ulja

6 češanja češnjaka (zdrobljena)

4 žlice sitno sjeckanog luka

4 grančice svježeg ružmarina

2 žlice limunovog soka

Sol i papar po želji


Za obje marinade izmiješajte sve sastojke i dodajte komade mesa. Piletinu marinirajte 1-5h, a crveno meso 4-6h. Držite u hladnjaku, uz povremeno miješanje. Ispecite na roštilju.


Uživajte u komplimentima i u slast!




732 pregleda

Comments


Pratite nas

Svi postovi

© 2024 by Vinolog

bottom of page